oldalak

2013. május 27., hétfő

Pokol = szellemi halál

Nem Isten vet titeket a pokolba, hanem a ti diszharmóniátok minden széppel és jóval, minden egészségessel és tisztával, fénnyel és az élettel szemben. Ezért jelenti a szellemi halál a poklot, amelybe az kerül, akinek szellemi léte nagy diszharmóniában áll az isteni léttel. A szellemi diszharmónia megszüntetése életre szóló feladat minden egyes teremtmény számára.

2013. május 14., kedd

lélek-vesztőhely

Lélekvesztőn kel át a viharos tengeren

Látható lényed a tested, a láthatatlan a lelked. Átkelés a földi életciklus, tenger a földi létföltételek összessége (lehetőségek, képességek, adottságok, vágyak...). Vihar, az élet.
  • Ha átkelsz, de elveszted a lelked, jobb lett volna, ha el sem indulsz.
  • Ha átkelsz, és célt érsz, üdvösséged megtaláltad. Lelked üdvösségét.
  • Gyakorold Magad a belemerülésben, de tudd, nem attól veszíted el a lelked, ha elmerülsz, hanem ha révkalauzod nem talál Rád. Készülj a vele való találkozásra. Ha kész vagy rá, megtalál.
  • Leggyakoribb lélekvesztők: ítélkezés, elvárás, feltételezés.
  • Navigare necesse est, vivere non est necesse. - Hajózni szükséges, élni nem muszály.
  • Élni kevés, üdvözülj!

2013. május 3., péntek

A jó alvás titka!?

Mert minden ember a maga - nevezzük így - köznapi embere mellett bensőjében még egy magasabb embert is hordoz. Ez a magasabb ember mindaddig rejtve marad, amíg fel nem ébresztik. És ezt a magasabb embert mindenki csak maga képes önmagában felkelteni. De amíg ezt a magasabb embert fel nem keltik, addig a minden emberben szendergő magasabb képességek is, amik az érzékfeletti megismerésekhez visznek, rejtve maradnak.