oldalak

2013. szeptember 27., péntek

Oh My God! - film

Én teremtettem a világot.
Nem sárból, hanem érzelmeimből.
Körbe vándorlok keresve a jeleimet, hol vannak.
Hol vannak a jeleim?
Mindig veled voltam mint az árnyékod.
Árnyékot adtam amikor a nap erősen tűzött.
Társad voltam mikor utaztál.
Hol vannak a jeleim?
A koldus a szentélynél.
Te vagy az anyám és az apám.
Te vagy a barátom és a társaságom.
Most azt az alakot vettem fel,
amiben mindig is látsz,
a TV-ben, naptárokon, filmekben.
Ebben a formában vagyok látható korszakok óta.
És most előtted is ilyen
alakban vagyok.

Azt a személyt, akinek a boldogsága és bánata egyenlő és nincs benne harag és félelem, és nyitott az elméje azt hívják tanult személynek.

2013. szeptember 26., csütörtök

csak azt használd amit végképp szükséges

Keményen védd egyre mindazt mi csak tiéd:
s nem éled át soha a béke örömét.


Mim van? Tárgyak, eszmék, egzisztencia, képesítések, elméletek, filozófiák, vallás, szokások, szenvedélyek, kapcsolatok, biztonság... Ki és mi az, ami ezek közül az önazonosságomhoz végképp szükséges? Ki és mi az ezek közül, ami beteljesíti az emberi létezés ősokát? Bitorlom, vagy birtoklom ezeket? Rabságban tartanak, vagy rabságban tartom őket? Segítenek vagy gátolnak? Rövid távon? Hosszú távon?

2013. szeptember 24., kedd

a döntés elkerülhető?

Nekünk arról kell döntenünk, mihez kezdjünk az idővel, ami megadatik. - lineáris idő, alkalmas idő, örök idő

nem vagy öreg

...ami mesterséghez kedve és talentuma van az embernek, arra sohse vén.

2013. szeptember 23., hétfő

keresd, mert érdemes

Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.

2013. szeptember 17., kedd

Felejtsd el! Hibás fókuszálás! Céltévesztés! Energetika!

Az élet a felejtés és emlékezés játéka. Elveszíted a játszmát, ha elfelejted ki vagy, és most mit kell tenned, de helyette a múlt dolgaira emlékezel, és arra, hogy azok mit tettek veled. Bármire vagy bárkire szánod az idődet, arra fordítod a figyelmedet is. Ahová a figyelmed megy, oda megy az energiád. Bárhova megy az energiád, az fog növekedni és erősödni, legyen az pozitív vagy negatív dolog.

2013. szeptember 13., péntek

kit tisztelhetek Benned?

Légy türelmesebb egy fánál és alázatosabb egy fűszálnál. Adj meg minden tiszteletet másnak, de ne várj el semmi tiszteletet mástól.

2013. szeptember 10., kedd

vendég vagy a Világban

Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virága, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Sajnos, embere is van. Igyekezz kevesebbet törődni velük és többet azzal, ami még a világ szépségéből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is.

megoldás csalódás ellen

Gondolj mindig arra: mit tenne egy majom, ha ruhába öltöztetnéd, bevezetnéd a civilizáció kényelmeibe, megismertetnéd vele a társadalmi élet játékszabályait, tisztségekkel, hivatalokkal, jogokkal és kötelességekkel látnád el és végül kezébe tennéd a sorsodat?

Ne várj többet az emberektől sem.

jog kontra béke

Könyvtárakat írtak tele azzal, hogy mik a jogaid ezen a földön. Pedig csak egyetlen igazi jogod van: békében élni. De éppen erről feledkeznek meg leggyakrabban.

2013. szeptember 9., hétfő

nyitott, megértő tudat

Nagyon könnyű feltételezésekbe bocsátkozni, azonnal levonni a következtetéseket, és ezáltal bezárni a tudatunkat. Milyen könnyedén megformáljuk, és erősen ragaszkodunk a véleményünkhöz. Milyen gyorsan hozunk ítéletet, minősítünk, és aztán bezárjuk a tudatunkat. Egy zárt tudat soha nem ismeri meg a lehetőségekkel teli játék élvezetét, nem válik felvilágosulttá mások nézetétől, és nem élvezi az emberi élet változatosságát. Ugyanakkor egy nyitott és megértő tudat soha nem feltételez, nem von le következtetéseket, és nem ragaszkodik semmilyen véleményhez. Talán nem meglepő, hogy egy zárt tudat nem egy nyugodt tudat, míg egy nyitott tudat képes csendessé válni. Egy csendes tudat nemcsak nyugalmat teremt, de képes könnyen koncentrálni, és még szabadabban alkotni.

2013. szeptember 3., kedd

rugalmasság és gyengeség

Mikor az ember megszületik, gyenge és rugalmas, mikor haldoklik, erős és kemény. Mikor a fa nő, zsenge és rugalmas, mikor száraz és merev, haldoklik. A keménység és az erő a rugalmasság és a gyengeség a lét frissességét fejezik ki. Ezért nem győzhet az, ami megszilárdult.