oldalak

2014. május 28., szerda

MOST TE VIZSGÁLOD ORVOSAIDAT

  • Az orvoslás tudománya a szívben gyökerezik. Akinek a szíve hamis, az orvosként is hamis, akinek a szíve igaz, az orvosként is igaz.
  • Az orvos nem ura, hanem csak szolgája a természetnek. Ezért úgy illik, hogy az orvoslás a természet akaratát kövesse.
  • Mert nem az orvos hat a gyógyszerrel, hanem Isten, mint ahogy a gabonát is Ő növeszti, nem a földműves.

2014. május 27., kedd

HÍRNÖKBOT - caduceus - kerykeion

A szimbólum eredete egészen i. e. 2600-ig, a korai Mezopotámiába nyúlik vissza. Az ókori Görögországban asztrológus papok használták a caduceust az eleusziszi misztériumok alatt, mint a világban ható ellentétek szintézisének szimbóluma. A jelkép összefüggésben áll a gnosztikus Corpus Hermeticummal, valamint a hindu Kundalíni jógával, amely ezzel a szimbólummal jeleníti meg a test „finom” idegpályáit, energetikai csatornáit . A hindu jóga szerint: „ida”, „pingala” és „szusumna”, a test jobb és bal oldalán haladó, valamint a gerincoszlop aljától a képzelt harmadik szemig húzódó energiacsatornák nevei, amelyekben a hatalmas Kundalíni isten erői mozognak. Ebben az ábrázolásban az egyik kígyó fekete és a világot átható női, dinamikus, lunáris energiákat, a másik kígyó fehér és a férfiúi, statikus, szoláris energiákat jelzi. Kettőjük egymásba fonódása hozza létre a közös utat, amely a leszálló isteni erők villámútja.
A Merkúr tulajdonképpen Hermész római neve, aki a kerykeion vagy caduceus hordozója.
Néha a caduceus egybefonódó kígyó alakjait a DNS dupla-helixéhez is hasonlíthatjuk.

2014. május 25., vasárnap

2014. május 23., péntek

NE ENGEDD ELHALNI!

Erénynek tűnhet, ha valaki képes meglenni gyöngéd érzelmek nélkül, de valójában nyomorult élet az olyan, amelyből hiányzik ez a becses érték.

2014. május 22., csütörtök

VÁLASZ?



......nem tudom mit kell ilyenkor tenni. Mindenki egyéniség, egyéni módokkal. Az Egységben működni jelenthetné azt, hogy tudom ki vagyok, mit kell tennem, hol a helyem. De ez nincs. Mint ahogy Egység sem. Az Egy nélküli Egybe csatlakozni (Egy-telen vagy Egyetlen) már szinte képtelenség. Pedig ez az őstermészetesség. Ő is én vagyok. Az a tulajdonság is belőlem jön, amit tőle látok megnyilvánulni. Szeretni, szerelmesnek lenni, kivetettnek és megalázottnak lenni. A Teljesség része mind. Miért nem veszem tudomásul, hogy ha képes vagyok az isteni "fegyverarzenálból" az Életet adni a testemből, vagy átvezetni a testet a Halál kapuján, akkor az összes isteni tulajdonságot képes vagyok működtetni! Tenni ma a jót vagy legalább nem tenni a rosszat, hogy holnap a saját kiérdemelt pozitív visszahatások eredményeként már ne kelljen a külső és belső létet fojtogató füst ellen küzdeni, hanem javára legyek minden teremtménynek. Ez sok élet. Hiszek a test feltámadásában? Naná. A holt testek földbe kerülve nagyszerű táptalaj a növényeknek, melyet megesznek az állatok és én vagy az állatot, vagy a növényt elfogyasztom és testet építek belőle, ami később elhalva újból cirkulál majd. De nem hiszek az eljövendő örök életben. Mert abban vagyok, mindíg is abban voltam. Tudni, hogy van Isten vagy nincs Isten, vagy nem tudni, hogy van Isten vagy nincs Isten, úgy sem élni, sem meghalni nem lehet. Sutba a hittel, csak a tudás, a bizonyság segít!

Mit tapasztalsz? Sajnos csak azt, aminek megvetetted az alapját valaha. Tudd le és tedd ma jól, hogy holnap ne legyen ott a sajnos.

Sokkal mélyebbre kell menj Önmagadba. A színtisztába. Csak így kerülsz tisztába Önmagaddal. Én nem tudok semmit MEGMONDANI, de szívesen MEGHALLGATLAK. Nincs lelki mentőöv, csak emberi, de max. azt tudom mondani, hogy keresd, hogy hol van. De ne kívül. Tartós boldogság csak belső béke által lehet. Belső békét pedig külső körülményekben nem lehet lelni.

Nagy szeretettel drukkolok Neked, hogy megmaradj, ha nehézségek terhelnek is. Használd isteni tulajdonságaid közül pl a .......