oldalak

2015. augusztus 31., hétfő

7.360.000.000

http://www.worldometers.info/hu/

EGYÉN = EGY ÉN = EGY ELKÜLÖNÜLT ÉN


Légy Önmagad, légy egyéniség, hozd ki magadból a legtöbbet, légy azzá, ami lehetnél, fedezd fel az egyéniséged! - programozzák belénk a pszi-munkásoktól kezdve a reklámokon át a tömegkommunikátorokig. Talán ez lehet az oka, hogy sosem látott mértékben szaporodik az emberi faj.


Lerajzolod a napot és bizonyos számú napsugarat rajzolsz hozzá. Pedig a hitelesebb ábrázolás az lenne, ha a napkorong köré egy tágabb kör - mint a nap fénye - volna odarajzolva (ha már mindenképp ábrázolni kell), mert a nap fénye nem felosztható. Ha minden lélek az EGYből származik, akkor a lélek sem felosztható, pusztán az emberi hamis egó az, ami el akar különülni az EGYtől, az EGYségtől. Ennek egyik következménye a faj hirtelen felszaporodása, melyet az egyéniesülés vágya hoz létre.

Mivel a lélek érzi az örök EGYhez tartozását, még ha erővel próbálsz is elkülönülni, a belső hang mindíg jelezni fogja, hogy nem ez a valóság, nem ez a helyes út, mert a helyes irány az EGY felé vezet. Ennek elnyomásával, egyéniséggé válásod be nem teljesülésével mind több munkát adsz majd a pszi-munkásoknak, akik viszont a legtöbbször szintén nem az EGYbe vezetnek. Szüntesd meg az illúziót, az EGYtől nem tudsz elszakadni. Egy "testhez" tartozol, töltsd be abban a Neked rendelt szerepet. Ne akarj különleges lenni, mert az KÜLÖN-leges, azaz különálló. Ne légy rendkívüli se, mert az REND-kívüli, a RENDen kívüli, márpedig a RENDen kívül, csak a rendetlenség, azaz a káosz van.

NE LÉGY EGYÉNISÉG, LÉGY EGY!

2015. augusztus 28., péntek

2015. augusztus 27., csütörtök

NEVED JELENTÉSE

A név nem pusztán annyi, hogy valakit Sebestyénnek vagy Kristófnak hívnak. A Név a logoszban való részesedés. A névtelen ember annyi, mint akit a lelkek közösségébe, s így az örök életbe nem vesznek fel. Nincs hogyan szólítani. Az ember nevét őrangyalától, védőszellemétől, védőistenétől kapja: a magasabb lény és az ember egy nevet visel, mert az ember a védőisten elliptikus duálja, s a név az a harmadik, amely a kettőt összeköti. A név a szakrális szó, amelyen Isten az embert hívja.

2015. augusztus 25., kedd

SZÍNHÁZ AZ EGÉSZ VILÁG - VILÁGSZÍNHÁZ

drámaíró = ihlet
rendező = logika
színházi súgó = intuíció
színészek = érzések, érzelmek
nézőközönség = szemlélők, akik megélik e tapasztalatokat


2015. augusztus 24., hétfő

MI A MARADANDÓ?

A test mulandó, az érzetek mulandók, a tudat mulandó, az adottságok mulandók, a megismerés mulandó. A test nem azonos az Énnel, az érzetek nem azonosak az Énnel, a tudat nem azonos az Énnel, az adottságok nem azonosak az Énnel, a megismerés nem azonos az Énnel. Minden adottság mulandó, semmiféle jelenség sem azonos az Énnel.

SZABAD TUDAT

Egy szabad tudat nyitott mindenre, de nem ragaszkodik semmihez.