oldalak

2019. december 29., vasárnap

Tvameva - EGYEDÜL TE VAGY!

Tvameva Mata Cha Pita Tvameva
Tvameva Bandhush-Cha Sakha Tvameva
Tvameva Vidyaa Dravinam Tvameva
Tvameva Sarvam Mama Deva Deva

Egyedül Te vagy az anyám és az apám,
Egyedül Te vagy a rokonaim és barátaim,
Egyedül Te vagy a tudásom és a gazdagságom,
Egyedül Te vagy a mindenem, ó Istenek Istene!

2019. december 26., csütörtök

A test és vér szerinti kapcsolatok

A hétköznapi ember azt gondolja, hogy ez a világ, a családja és a munkája az ő felelőssége, de a szellemi ember tudja, hogy a szülők, a gyermekek, a családi kapcsolatok, az üzleti világ és minden más Isten felelőssége. Mindazon által tudja, hogy mindenkinek segítenie kell a világ jobbá tételében szeretettel és szolgálattal, amelyet az ösztönös vér szerinti kapcsolatok késztetnek és működtetnek.

Paramahansa Yogananda

Belső GPS - intuitív irányítás

Az Isten belső, intuitív irányítása által vezetett élet csak akkor lehet sikeres, egészséges és teljes, ha a tevékenységben a bölcsesség és a boldogság kiegyensúlyozott.

Paramahamsa Yogananda

KÖSZÖNÖM! - Isten, Család, Társadalom, Élő Teremtmények, Bolygó

Kiknek kellene köszönetet mondanunk? - Ha írnom kellene egy listát, sosem lenne vége. Azonban megpróbálom öt kategóriába besorolni: ISTEN, CSALÁD, TÁRSADALOM (a felmenőink, a tudósok, a földművelők és állattenyésztők, azok, akik a civilizációt fejlesztették), MINDEN ÉLŐ TEREMTMÉNY és a BOLYGÓ.
( Paramahamsa Prajnanananda )


Fotó: Sántha Daniela
Shree Manorama Golok Tirth Nandgaon, Kesua, Rajasthan

2019. december 25., szerda

Minden szentnek van múltja és minden bűnözőnek van jövője



Minden cselekedetünk legyen meditáció! Minden mozdulatunk legyen meditáció! A meditációhoz - mikor Isten-tudatosságban élünk - nincs szükség se időre, se helyre, se térre. Jegyezzétek meg, a meditáció az, amikor túlmegyünk az időn és a helyen. Ez azt jelenti, hogy nem kell az időre és a helyre gondolnod 24 órán keresztül. Tegnap arról volt szó a Brahma sūtra-ban, hogy egészen a halálodig. Egészen a halálodig. Van egy történet. Egy szent ember... egy szent ember ment koldulni. Amikor koldulni ment, különböző emberek házánál kéregetett és volt egy hölgy, akinek rossz hírneve volt. Amikor ment koldulni, ez a hölgy is adott alamizsnát és akkor megkérdezte tőle, hogy miféle szent ember vagy? Te szent ember vagy? Ő nem felelt semmit. Minden nap, minden nap, minden nap ugyanaz a kérdés, de nincs válasz. Szent ember vagy? Ő csendesen élt. Elérkezett a végső búcsú napja. A szent ember magához hívta a nőt és azt mondta: Nézd, én egy szent ember vagyok. A végső búcsú napján volt ez. Azt is elmondta, hogy "el fogom hagyni a testemet". A hölgy megkérdezte: Miért nem válaszoltad meg ezt hamarabb? Mondhattad volna: Igen, én egy szent ember vagyok. Azt válaszolta: Hogyan mondhatnám magamról, hogy szent ember vagyok, mikor az utolsó lélekzetig minden lehetőség fennáll, hogy hibázzak? Van egy angol közmondás: Minden szentnek van múltja és minden bűnözőnek van jövője. Minden szentnek van múltja és minden bűnözőnek van jövője. A jelentése annak, hogy minden bűnözőnek jövője van, az az, hogy minden lehetősége megvan a fejlődéshez. A jelentése annak, hogy minden szentnek múltja van, az az, hogy a múltja gyönyörű. Tudjuk. De ki tudja a következő pillanatot? Ki tudja, mit hoz a következő pillanat?