oldalak

2022. május 31., kedd

BOLDOG PÉLDA

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy először a pénz után loholnak, ahelyett, hogy először a boldogságot keresnék. Elégedetlen, aggódó elmével pénzt szerezni nemcsak sikertelen, de még több szorongást és boldogtalanságot szül. A legjobb út abban rejlik, ha aztán próbálunk meg pénzt szerezni, miután először megbizonyosodtunk a boldogságról. A pénzszerzés nyugodt és boldog beállítottsággal nemcsak hogy sikerhez vezet, hanem biztosítja a boldogságot is. A boldog emberek példájukkal boldoggá tesznek másokat, mert a tettek hangosabban beszélnek, mint a szavak.
#YOGANANDA

 

2022. május 29., vasárnap

A PÉNZSZERZÉS CSAK ESZKÖZ

Azok az emberek, akiket pénz vesz körül, de nem tudják azt megfelelően felhasználni, hogy boldoggá tegyék magukat és másokat, boldogság-szomjban halnak meg. Sokan elfelejtik, hogy a pénzszerzés csak eszköz a boldogság eléréséhez. Ugyanolyan nevetséges az eszközre koncentrálni, és megfeledkezni a célról, mintha haladnánk egy úton, és elfelejtenénk a célt. Értelmetlen dolog a pénzgyűjtés szokását kialakítani, és nem arra használni, hogy boldoggá tegyük magunkat és másokat.
#YOGANANDA

 

2022. május 27., péntek

PÉNZSZERZÉS

Bár a pénzszerzés szükséges, a boldogság megszerzése még fontosabb. A pénz a boldogságért van, és nem a boldogság a pénzért. Azok, akik a pénzszerzésre koncentrálnak, mint az egyetlen boldogságukra, nem találják meg a valódi elégedettséget, mert semmilyen pénzösszeggel nem lehet megvásárolni a boldogságot, ha azt szisztematikusan végrehajtott hibás tettek által elveszítik.
#YOGANANDA

 

2022. május 26., csütörtök

ÖNZÉS

Ne feledd, hogy teljes mértékben Isten törvényei szerint élsz, és Ő mutatja neked az utat. Az ember megmutatta neked az utat, majd hidegen hagyott. Isten útja boldogságot és jólétet hoz számodra. Ha eljutunk abba az állapotba, amikor azt mondhatjuk: "Ami az enyém, az a tiéd is!", akkor minden sokkal jobb lesz. Az önzés korában rendkívül nehéz virágzóan élni. Az önzésnek el kell tűnnie. Csak úgy lehet elpusztítani azt, ha mindenki megszabadul az önzésétől. Ezt magatoknak kell megvalósítani. És a legjobb módja ennek a tanításnak a saját példád általi tanítás.
#YOGANANDA

 

2022. május 25., szerda

REGGELI MEGERŐSÍTÉS

Minden nap megerősítem: "Uram, Te vagy az én gondviselőm. Nyilvánítsd ki rajtam keresztül a Te jólétedet. Atyám, Te vagy az én gazdagságom, én gazdag vagyok. Te vagy a tulajdonosa mindennek. A Te gyermeked vagyok. Ami a Tiéd, az mind megvan nekem is." Ezt erősítsd meg, mielőtt reggel munkába mész.
#YOGANANDA

 

2022. május 24., kedd

LUXUSBA TEMETKEZVE

Istent elfelejteni és luxusba temetkezve élni pogány dolog. "Keveset birtoklok, de mindenem megvan, mert Isten megvan számomra!" A jógik megtanulták, hogy Istent soha nem lehet kívülről megtalálni, de ha mélyen a lelkedbe, Isten templomába mész, akkor elmondhatod: "Az egész világon senki sem törődik úgy az egészségemmel, jólétemmel és boldogságommal, mint az én Atyám. Ő mindig velem van."
#YOGANANDA

 

2022. május 23., hétfő

SZÜKSÉGSZERŰEN

Közvetlenül Isten erejéből élsz. Tegyük fel, hogy Isten hirtelen megváltoztatja az ország éghajlatát. Mi lenne akkor? Mi lenne az élelemmel? Hogyan élnél? Miért nem emlékszel arra, hogy Isten a támogatója annak az életnek, amelyet neked adott? Még akkor is, ha ezt az életet az élelemtől tette függővé, mégis Ő a közvetlen támogató. Ő mindennek az Okozója, ezért ha elveszíted a kapcsolatodat Istennel, szükségszerűen szenvedni fogsz.
#YOGANANDA

 

2022. május 22., vasárnap

LELKI BOLDOGSÁG

Amikor az egész tudatosságod - függetlenül attól, hogy milyen hibáid vannak - Isten felé, a csend felé irányul, akkor az az Istennel való együttlét. Amikor az élet minden kötelességét vidáman végzed, anélkül, hogy bármely kötelességed megzavarná a boldogságodat, azt "lelki boldogságnak" nevezik. Ez az, amikor minden értelmed és tudatosságod egyenesen visszatér a forráshoz, egyenesen Istenhez, a szabadság, a friss levegő, a boldogság és az egyszerű élet felé. Ezek a legmagasabb rendű dolgok, amelyeket az indiai mesterek tanítanak. A Mesterek mindig is az egyszerű életmód és a magas rendű gondolkodás képzését adták a tanulóknak.
#YOGANANDA

 

2022. május 21., szombat

A TUDÁS ÓCEÁNJA

Azt kell mondanod: "A lelkem feltámadt. Az én erőm nagyobb minden megpróbáltatásomnál, mert Isten gyermeke vagyok!" Így mentális erőd kitágul, és az önmegvalósítás serlege elég nagy lesz ahhoz, hogy a Tudás Óceánját befogadja. Örökké éhes vágyaiddal foglalkoznod kell, megfelelő környezettel és tevékenységgel kell táplálnod. Akkor boldog és virágzó leszel.
#YOGANANDA

 

2022. május 20., péntek

SZOKÁSOK

A szokások a leghalálosabb ellenségeid. Ahogyan Jézus is ki tudta nyilvánítani szeretetét, és azt tudta mondani, amikor keményen próbára tették: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!", úgy neked is meg kell bocsátanod a szigorú próbatételeidnek, és azt kell mondanod: "A lelkem feltámadt. Az én erőm nagyobb minden megpróbáltatásomnál, mert Isten gyermeke vagyok!"
#YOGANANDA

 

2022. május 19., csütörtök

SARKCSILLAG

Azt kell mondanod:
"Tudom, hogy eljössz! Megértelek Téged, a jót a rosszban, a megpróbáltatások e viharos tengerén, mert Te vagy hajótörést szenvedett gondolataim Sarkcsillaga."
#YOGANANDA

 

2022. május 18., szerda

MAGUNKAT

Mindössze annyit kell tenned, hogy feléleszted tudatosságodat a tudatlanság állapotából. A környezeti bajok a múltban, valahol, valamikor, tudatos vagy tudattalan cselekedeteid miatt keletkeztek. Ezért magunkat kell okolnunk. Nem szabad azonban kisebbrendűségi komplexust kialakítanod.
#YOGANANDA

 

2022. május 17., kedd

MEG-PRÓ-BÁL

A megpróbáltatások nem azért jönnek hozzád, hogy tönkretegyenek, hanem azért, hogy jobban megbecsüld Istent. Nem Isten küldi ezeket a megpróbáltatásokat; azok a te saját készítményeid. Mindössze annyit kell tenned, hogy feléleszted tudatosságodat a tudatlanság állapotából.
#YOGANANDA

 

2022. május 16., hétfő

LÉGY ELÉGEDETT!

Inkább keress kevés pénzt és légy elégedett vele, élj egyszerű életet és fejezd ki az eszményeidet, mintsem hogy sok pénzed és vég nélküli sok gondod legyen.
#YOGANANDA

 

2022. május 15., vasárnap

ÉLET-SZÍNPAD

Ne feledd, hogy a te szereped, bármilyen kicsi is, ugyanolyan fontos, mint a legnagyobbaké, mert hozzájárul a Lelkek Drámájának teljes sikeréhez az Élet színpadán.
#YOGANANDA

 

2022. május 14., szombat

SZÍNPADMESTER

Minden nap próbálj meg segíteni a fizikailag, szellemileg vagy lelkileg beteg embereknek, ahogyan magadon vagy a családodon segítenél. Ha mától kezdve - ahelyett, hogy a régi, nyomorúságot okozó önző stílusban élsz - az elme és Isten tudományosan összehangolt törvényei szerint vezeted az életedet, akkor, függetlenül attól, hogy milyen kis szerepet játszol az élet színpadán, tudni fogod, hogy jól játszottad a szerepedet, annak megfelelően, ahogyan azt mindannyiunk sorsának Színpadmestere irányította.
#YOGANANDA

 

2022. május 13., péntek

KOZMIKUS TERV

Minden nap tennetek kell valamit annak a Kozmikus Tervnek a teljesítése érdekében, amiért ide küldtek benneteket. A legtöbb ember azért boldogtalan, mert elfelejti összehangolni földi, tanult kötelességeit a Kozmikus Terv kívánalmainak megfelelő kötelességekkel. A Kozmikus Terv megköveteli, hogy valódi boldogságodba a leginkább rászorulók boldogságát is bevond, ha lelkedet meg akarod elégíteni.
#YOGANANDA

 

2022. május 5., csütörtök

CSALÁDODÉRT

A családodat élelemmel segíteni szükséges, de segíteni őket lelki képességeik fejlesztésében még szükségesebb. A lelkük fejlődésének segítése azáltal, hogy az Istennel való kapcsolat meditatív útjaira vezeted őket, kiemelkedően fontos.
#YOGANANDA

 

2022. május 4., szerda

HALADJ!

Haladj előre napról napra nyugodt, belső hittel. Végül túljutsz a rossz karma minden árnyékán, minden próbán és nehézségen, és végre megpillantod az isteni beteljesedés hajnalát. A tudatosságnak ebben a legmagasabb állapotában meg fogsz szabadulni a szerencsétlenség legutolsó ködfoltjától is.
#YOGANANDA

 

2022. május 3., kedd

ÁR-APÁLY

Az élet változás.
Maradj mindig nyugodt belül. Légy kiegyensúlyozott. Amikor dolgozol, légy higgadtan aktív. Egy nap majd megtudod, hogy nem vagy többé alávetve a sors ár-apályának. Ekkor erőd belülről fog jönni; motivációdban nem fogsz semmilyen külső ösztönzéstől függeni. Mint a lelki úton járó gyakorló hívő, ne tulajdoníts nagy jelentőséget a téged sújtó megpróbáltatásoknak. Légy kiegyensúlyozott gondolkodású. Haladj bátran.
#YOGANANDA

 

2022. május 2., hétfő

VÁLTOZÁS

A jótékony változásokat bátran el kell fogadni. Amíg a jobb dolgok iránti reményeinkkel szemben az elérésüktől való félelem áll, addig az elme soha nem lehet nyugodt. Fogadjátok el tehát a változást, mint az élet egyetlen állandóságát. Életünk a nyereségek és veszteségek, örömök és bánatok, remények és csalódások végtelen sorozata. Az egyik percben még a megpróbáltatások viharai fenyegetnek bennünket; pillanatokkal később egy ezüstös fény deríti fel a szürke felhőket; aztán hirtelen újra kék az ég.
#YOGANANDA

 

2022. május 1., vasárnap

ELME - LÓ

Az elme olyan, mint egy ló, amely évek óta húzza a teher-szekeret. A ló hozzászokott a napi útvonalához, és nem lehet könnyen meggyőzni, hogy új útvonalon járjon. Az elme sem hagyja el könnyedén a régi szokásait, még akkor sem, ha tudja, hogy azok csak szenvedést okoznak.
#YOGANANDA