oldalak

2022. július 23., szombat

ÖRÖM = ISTEN

Az öröm és Isten egy. Az öröm a gyógyulás, amelyet először akarsz, a lélek tudatlanságának gyógyulása. Végül a fizikai testet a porba kell dobnod, ezért most a Lélekre kell gondolnod. A megerősítések jobbak, mint az imák szokásos formája. Ne könyörögj szívességért Istenhez! Nem fogja megszegni univerzumának egyetlen törvényét sem, csak azért, mert te azt kéred tőle, de ha a születési jogodat követeled, mint az Ő gyermeke, akkor meghallgat.
#YOGANANDA

 

2022. július 21., csütörtök

NEM-KÖTŐDÉS

A mély meditáció mindig Istenen tartja a tudatot, a meditáció hiánya pedig az érzékeken. Ha nem meditálsz, és mégis állandóan érzed Isten közelségét, akkor megőrizted a nemrég végzett meditációd teljes hozadékát. Ha a meditáció örömét és izgalmát egész nap meg tudod őrizni, akkor még mindig meditálsz. Ekkor már nem vagy az érzékekhez kötve. Amikor a hústestben ugyanúgy érzed Istent, mint a meditációban, akkor az a teljesség. Ezt tapasztalják azok a bhakták (hívők), akik a meditáció útját követik. Függetlenné válnak; mindent a kötelességük részeként tesznek, de nem kötődnek hozzá.
#YOGANANDA

 

2022. július 20., szerda

TÁVOZZ!

"Távozz a szenvedés és nyomorúság óceánjából!" - mondta Krishna. Istennel az élet a boldogság ünnepe, de nélküle a gondok, fájdalmak és csalódások fészke.
#YOGANANDA

 

2022. július 19., kedd

ÖSSZHANG

A szenvedés emlékeztet arra, hogy ez a világ nem az otthonunk. Ha tökéletes lenne számunkra, hányan keresnének egy tökéletesebbet? Még ha a dolgok olyan tökéletlenek is, mint amilyenek, nézd meg, milyen kevesen keresik Istent! Ezer közül - mondta Krishna - talán egy.
Az élet törvénye ez: Minél kevésbé él valaki összhangban a bennünk lévő igazsággal, annál többet szenved; de minél inkább összhangban él ezzel az igazsággal, annál inkább megtapasztalja a végtelen boldogságot. Ekkor semmi sem érintheti meg, még akkor sem, ha teste elsorvad a betegségtől, vagy az emberek kigúnyolják és üldözik. Az élet minden viszontagságán keresztül mindig boldogan marad a benne lakozó Énben.
#YOGANANDA

 

2022. július 18., hétfő

MEGISMERED?

Az egészség, a lelki béke és a boldogság elvesztése mindazok sorsa, akik engednek az érzéki élvezetek csábításának. Viszont amint megismered Istent, tiéd a vég nélküli öröm. Előbb-utóbb minden embernek meg kell tanulnia az élet e nagy leckéjét.
#YOGANANDA

2022. július 15., péntek

YOGANANDA

Az élet igazi célja Isten megismerése. A világi kísértéseket azért kaptátok, hogy segítsenek nektek a megkülönböztetés kifejlesztésében: Vajon az érzéki élvezeteket, avagy Istent választod? Az élvezetek elsőre csábítónak tűnnek, de ha ezeket választod, előbb-utóbb vég nélküli bajokba és nehézségekbe keveredsz.
#Yogananda

 

2022. július 14., csütörtök

TUDATOM

Így imádkozzatok Istenhez:
"Végtelen Szerelmem, tudom, hogy közelebb vagy, mint ezek a szavak, amelyekkel imádkozom; közelebb még a legközelebbi gondolataimnál is. Engedd, hogy minden nyugtalan érzésem mögött érezzem a rólam való gondoskodásodat és szeretetedet. Tudatosságom mögött, hadd érezzem, hogy a Te tudatod tart fenn és vezérel. Az irántad érzett szeretetem mellett engedd, hogy egyre mélyebben megismerjem a Te szeretetedet.”
#YOGANANDA

 

2022. július 13., szerda

ISTENI ÖRÖM

Az öröm Isten egyik aspektusa. Az Isteni Öröm olyan, mint a földi örömök milliói egybe gyúrva. Az emberi boldogság keresése olyan, mintha a szabadban, a napon ülve gyertyalángot keresnénk. Az isteni öröm örökké körülvesz bennünket, az emberek mégis pusztán a tárgyakban keresik a boldogságukat. Legtöbbször persze csak az érzelmi vagy fizikai fájdalomtól való átmeneti enyhülést találják meg. Az isteni öröm azonban a lángoló Valóság. Vele szemben a földi örömök csak árnyképek.
#YOGANANDA

 

2022. július 12., kedd

BETELJESEDJETEK

Ezért mondta Jézus: "Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá!”. Keressétek    először minden ajándék Adományozóját, és Tőle megkaptok minden kisebb-nagyobb ajándékot, hogy beteljesedjetek.
#YOGANANDA

 

2022. július 11., hétfő

EGYETLEN CÉL!

Az emberi élet célja, hogy megtaláljuk Istent. Ez létezésünk egyetlen oka. Munka, barátok, anyagi érdeklődés - ezek a dolgok önmagukban semmit sem jelentenek. Soha nem nyújthatnak igazi boldogságot, azon egyszerű oknál fogva, hogy önmagukban egyik sem teljes. Egyedül Isten foglal magában mindent.
#YOGANANDA

 

2022. július 10., vasárnap

LÁSD!

Lásd Isten változatlan szépségét minden változékony szívben és minden jó dologban. Keresd mindenekelőtt azt, amit a bölcsek birtokolnak: Isten-tudatosságot, és az Őbenne való halhatatlanságot. Engedj át a Végtelenbe minden kötődést - még a legcsekélyebbet is. Hagyd, hogy a világ felháborodva üvöltsön, vagy a hamis öröm hisztériájában ugrabugráljon fel és alá. Mit számít ez? Az egész csak egy parádé - szórakoztató, színes, de mindezek ellenére csak egy parádé, amely végérvényesen elmúlik.
#YOGANANDA

 

2022. július 9., szombat

NE!

Ne merengj az élet csalódásain, és ne örülj a múló győzelmeknek. Ne bízz a gazdagságban, de másrészt ne utasítsd vissza megvetően az élet nagylelkű adományait. Tápláld magas, szellemi adottságaidat, de ügyelj arra, hogy ne szórd szét azokat értéktelen tevékenységekben.
#YOGANANDA

 

2022. július 8., péntek

KÜLSŐ-BELSŐ BOLDOGSÁG

Használd a külső boldogságot a belső mennyországra való emlékeztetőnek. Az érzéki ingereknek ez a befelé irányuló befogadása valójában növeli a külső élmények okozta örömöt, mert megerősíti az örömöt annak valódi forrásánál.
#YOGANANDA

 

2022. július 7., csütörtök

VÁLTOZTASD MEG ÖNMAGADAT!

Az objektív (személytől független) körülmények mindig semlegesek. Az, hogy hogyan reagálsz rájuk, teszi őket szomorúvá vagy boldoggá. Dolgozz magadon: a külső körülményekre adott reakcióidon. Ez a jóga lényege: semlegesíteni a szívben lévő reakció-hullámokat. Légy mindig boldog belül. Soha nem fogod tudni úgy megváltoztatni a dolgokat külsőleg, hogy azok mindig is a tetszésedre szolgáljanak.
Változtasd meg önmagadat!
#YOGANANDA

 

2022. július 6., szerda

ÉN-KÖZPONTÚSÁG

Az ember legnagyobb baja az én-központúság, az egyéniesült tudat. Mindent, ami vele történik, arra úgy tekint, mint ami őt személyesen sújtja. Miért sújtaná őt? Te nem ez a test vagy. Te Ő vagy! Minden a Lélek.
#YOGANANDA

 

2022. július 5., kedd

HULLÁM

Az óceán kebeléből kiemelkedő hullám még mindig az óceán része. Ez Isten teste. Ha Ő azt akarja, hogy minden rendben legyen, akkor az úgy van jól. Ha azt akarja, hogy ne legyen minden rendben, akkor az úgy van jól. A legjobb, ha részrehajlás nélküliek maradunk. Ha egészséges vagy, és ragaszkodsz hozzá, mindig attól fogsz félni, hogy elveszíted. Ha ragaszkodsz az egészségedhez, és megbetegszel, akkor folyton gyászolni fogod az elvesztett jót.
#YOGANANDA

 

2022. július 4., hétfő

NE ENGEDD!

Ne hagyd, hogy a vagyonod birtokoljon téged, és ne hagyd, hogy a világi élet kicsinyes részletei aggodalmak tömkelegével szállják meg szíved csendjét.
#YOGANANDA