oldalak

2013. április 24., szerda

Tényleg szükséged van rá?

Ha nem vágysz arra, amire nincs szükséged, akkor nem fogsz hiányt szenvedni abban, amire szükséged van. - Vajon mennyi szükségtelen szükségletet halmozunk fel? Mondják, hogy az utolsó nadrágon nincsen zseb. Akkor hova ez a nagy önbebiztosítás? Hány pár cipőd van? Mennyi ruhád? Hány négyzetméteren élsz? Mennyi fogalmi ismeretet, lexikális tudást, végzettséget, képzettséget halmoztál fel? Bankszámla? Mik a terveid? Talán a fenntartható fejlődés hazug szlogenje? Vagy életviteled egyszerűsítése? "A világegyetemen belül a Legfelsőbb irányít minden élőt és élettelent, s minden az Övé. Az embernek ezért csupán azt szabad elfogadnia, amire szüksége van, s ami őt illeti meg. Minden mástól tartózkodnia kell, jól tudván, hogy az kihez tartozik." Vagy más helyen. "Ne kérdezgessétek hát, hogy mit esztek vagy mit isztok, és ne nyugtalankodjatok. Mert erre a pogányok törekednek a világban. Atyátok tudja, hogy szükségetek van ezekre. Inkább az Isten országát keressétek, és ezeket megkapjátok hozzá." Nem bonyolult Igazság. Talán pont ezért megyünk el mellette.

2013. április 22., hétfő

Életfolyam

Tekintsd az Életet egy folyamnak, melybe születésedkor belépsz. Ha nem engeded az Életet átfolyni Önmagadon és kővé válsz, az Élet kikerül és elfolyik melletted. Ha az Életfolyam betölti létedet, magával visz, éltet, mederben tartja létedet és célba juttat. 

Lehunyt szemmel, mély belégzéssel kívánd, hogy tisztuljanak érzékeid, lassú kilégzéssel porlaszd szét a köveket.

2013. április 18., csütörtök

Egyetlen Élet Létezik

GAIA
Én úgy tartom, hogy a Föld egyetlen nagy élőlény. Bármely életforma pusztulásának más létformák is kárát látják. Ha túl sok bántódás éri őket, attól az egész is visszafordíthatatlanul károsodhat.

2013. április 12., péntek

Az vagy, amit keresel

Istent ismerni anélkül, hogy isteni lények lennénk, olyan, mintha megpróbálnánk úszni anélkül, hogy belemennénk a vízbe. - Ébredj már tudatára, hogy nem selejtnek, nem féregnek, nem kitaszítottnak, nem a szenvedés és a bűn hordozójának születtél, hanem Isten képére vagy teremtve. Önállóan is képes vagy teljes értékű lényként működni, ehhez nincs szükséged mankókra. Aki mást mond, tudatlan tanító. Segítsd, hogy ráébredjen ő is.

2013. április 11., csütörtök

De annyira szereteeeeem!

Lemondás nélkül nincs eredmény - Ha helyesen élsz, "veszteségeid" arányában növekszel



A világ húsfogyasztása megháromszorozódott az elmúlt 50 évben. 193 liter víz kell 1 kg saláta előállításához; 210 liter víz kell 1 kg búza előállításához; 412 liter víz kell 1 kg alma előállításához; 6845 liter víz kell 1 kg csirkehús előállításához; 13692 liter víz kell 1 kg sertéshús előállításához; 43800 liter víz kell csupán 1 kg marhahús előállításához.

Ha csak testnek képzeled magad, ne olvasd tovább.

Nem csupán test és elme vagyunk, hanem lélek is, amely a testben lakik. A test, testi táplálékot igényel, a lélek lelkit, spirituális táplálékot. A vegetáriánus táplálkozás a spirituális életben különösen fontos szerepet játszik. A kereső számára a tisztaság a legfontosabb. Amikor húst és halat eszünk, agresszív, állati tudat hatol belénk. Idegeink izgatottá és nyugtalanná válnak, és ez megzavarhatja a meditációnkat. De a gyümölcsök, és zöldségek szelíd tulajdonságai másrészről segítenek nekünk megalapozni a lágyság, édesség, egyszerűség, és tisztaság tulajdonságait úgy belső, mint külső életünkben. Tehát ha vegetáriánusok vagyunk, az segít belső lényünknek, hogy megerősítse saját létezését. Belsőleg imádkozunk és meditálunk; külsőleg az étel, amelyet a Föld Anyától veszünk, szintén segít nekünk, nem csak energiát, hanem törekvést is adva. Nagyon sok kereső jutott arra a meggyőződésre, hogy vegetáriánusként gyorsabb fejlődést érhet el a spirituális életben. A vegetáriánus táplálkozás mellett azonban kell imádkozni és meditálni is. Ha az embernek megvan a törekvése, akkor a hús nélküliség hatékonyan segít. A test tisztasága a belső törekvést intenzívebbé és lélekteljesebbé teszi.

2013. április 10., szerda

Hit - nem vallás, nem Isten hit

Amikor folyamatosan az élet viharai háborgatnak, és a szellemi erőm apad, akkor van szükségem arra, hogy belekapaszkodjak abba az ajándékba, amit hitnek neveznek, abba a támaszba, amivel átvészelem a viharokat. A hit nem egy okos fejtől függ, CSAK HIT: hit önmagamban és a belső erőmben. A hit a győzelem magja, és annak az alapja, hogy a lehetetlent lehetővé tegyem.

2013. április 4., csütörtök

A világ fiai és a világosság fiai


Vezess minket az  illúzióból  a valóságba,
Vezess minket a  sötétségből  a fénybe,
Vezess minket a  halálból  a halhatatlanságba.

 ugyanez zenébe foglalva letölthető szanszkrit nyelven

Nem a tudás az első!

A tudáshoz az kell, hogy az ember lásson, de ahhoz, hogy az ember lásson, ébernek kell lennie.
 Ha jelen vagy a mostban, éber vagy. Ha éber vagy,  látsz. Ha látsz, tudsz.