oldalak

2015. szeptember 1., kedd

MEGTESTESÜLT LÉLEK - NE SZÚRD EL ÚJRA!

Most, amikor rendelkezésünkre áll az öröm és szerencse nehezen elnyerhető hajója (testünk), törekedjünk, hogy másokkal együtt megszabaduljunk a körforgatagból. Folyamatosan tanulni, elmélkedni és meditálni, ez a bódhiszattvák* gyakortata.

*A bódhiszattvák elérték a tökéletesség azon szintjét, hogy a nirvánába távozzanak, ám az emberek iránt érzett végtelen könyörületesség és megértés miatt a földön maradnak, hogy segítségül legyenek az összes lénynek. Mivel a buddhák, amikor elérték a teljes nirvánát, többé már nem segíthetnek az élőlényeken, a legnagyobb bódhiszattvák (a mahászattvák) azonban önként a létforgatagban (szanszára) maradnak, és alávetik magukat a karma törvényeinek mindaddig, amíg az összes élőlény meg nem menekül.

2 megjegyzés:

  1. Kedves János! Nagyszerű a blogod!

    Ide azért hozzáfüznék valamit.

    "törekedjünk, hogy másokkal együtt megszabaduljunk a körforgatagból."

    Törekedni azt lehet, .....de ha karmád, .......vagy sorsod nem tartalmazza a szabadulást....törekedhetsz ahogy akarsz! .
    Eleve elrendelés van, ......nem szabad akarat!
    Üdvözlettel: Pécsi Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja...és semmit nem lehet elszúrni, jól vagy rosszul csinálni, mert minden gondolat, tett, és cselekedet,ok-okozat következménye, vagyis Karma!

      Törlés