oldalak

2016. október 26., szerda

VALLÁS + ORVOSTUDOMÁNY + FILOZÓFIA = HAKIM


A halál, csak egy küszöb melyen mindenkinek át kell lépnie, az utolsó szívdobbanás utáni csendbe. Elillanni az utolsó lélegzettel az örök megnyugvásba.

2016. október 20., csütörtök

János 14,12

Bizony, bizony mondom nektek: Aki hisz énbennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.

αμην αμην λεγω υμιν ο πιστευων εις εμε τα εργα α εγω ποιω κακεινος ποιησει και μειζονα τουτων ποιησει οτι εγω προς τον πατερα μου πορευομαι

amén amén legó hümin ho piszteuón eisz eme ta erga ha egó poió kakeinosz poiészei kai meidzona tútón poiészei hoti egó prosz ton patera poreuomai

2016. április 7., csütörtök

SODRÓDSZ?

 
Erőfeszítéssel, éberséggel,
önmaga leigázásával, önuralommal
a bölcs olyan szigetet épít,
amit nem sodorhat el az áradat.

(Dhammapada - Az erény útja - 25)

Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az ő házát: És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.

(Biblia - Új szövetség MT7,24-25)

2016. február 26., péntek

MEDITÁLJ!!!

A meditáció segít a tiszta és pozitív gondolatok felhalmozásában. Ez automatikus és könnyedén véget vet minden feleslegnek és negatívitásnak. Ahol fény van, ott nem lehet sötétség, hasonló módon, a felesleges és negatív gondolatok a tudat tiszta és pozitív állapota hiányának eredménye. Ezt ellenőrizd és újra töltsd fel magad pozitivitással. MEDITÁLJ!

Folytasd: OLYAN AZ ÉLETEM, MINT EGY...

Mi az élettel kapcsolatos metaforád? Az élet olyan, mint egy doboz csokoládé? Egy színpad, egy folyó, egy hegy, amit meg kell mászni, talán egy harcmező? Lehet, hogy több metaforád is van. Amiben hiszel, olyan lesz a tapasztalatod. Ha az életet egy a harcmezőnek látod, lehet, hogy úgy érzed, mindenki ellened van, és minden egy harc és küzdelem. Ha az életet egy színpadnak látod, felismered, hogy mindenki a saját szerepét játssza, és neked is csak a saját szerepedet kell játszanod. Miért ne találnál egy motiváló és megerősítő metaforát, ami gazdagítja az élettapasztalatodat.

HELYES BESZÉD - ÚGYSE FIGYELSZ RÁ!

 
És mi a helyes beszéd?

Tartózkodni a hazugságtól, a viszályt szító, a gyalázkodó beszédtől és az üres fecsegéstől. Ezt hívják helyes beszédnek.

SZEDD A LÁBAD!



Lépésenként válunk tudatossá, olyan mértékben, ahogyan mi a tudatossá válást hátráltató akadályokat feloldjuk.

2016. február 24., szerda

A VALLÁSOS LELKÜLET ELVESZTÉSE 35-ÖN TÚL

Életük delén, azaz harmincöt éven túli pácienseim közt egyetlenegy sincs, akinek végső problémája ne a vallásos lelkiség, irányulás volna. Igen, végső soron mindegyik abba betegszik bele, hogy elvesztette azt, amit az eleven vallások mindenkoron megadtak híveiknek, s egyikük sem gyógyult meg igazán, aki nem nyerte vissza vallásos lelkületét, orientálódását, aminek természetesen semmi köze felekezethez vagy egyházi hovatartozáshoz.

MI SZÜKSÉGES?

Ha nem vágysz arra, amire nincs szükséged, akkor nem fogsz hiányt szenvedni abban, amire szükséged van.

IstenEmber - EmberIsten

Nem él nélkülem egy árva pillanatig sem,
Ha megsemmisülök, velem pusztul az Isten.