oldalak

2018. december 31., hétfő

SZABADSÁGRA VÁGYSZ?

Mellőzd a tévedéseket, gondolkodásod gyümölcseit. Szabaddá és megvilágosodottá így válhatsz, és áldott lesz életed.

2018. december 30., vasárnap

A MAGASZTOS SZÓZATA - 7.3 - erdményességi mutató

Sok ezer ember közül talán egy törekszik a tökéletességre, s a tökéletességet elértek közül igazán alig ismer Engem egy is.

मनुष्याणां सहस्त्रेषु कश्र्चिद्यतति सिद्धये ।
यततामपि सिद्धानां कश्र्चिन्मां वेत्ति तत्त्वतः ॥ ७.३ ॥

manuṣyāṇāṁ sahasreṣu
kaścid yatati siddhaye
yatatām api siddhānāṁ
kaścin māṁ vetti tattvataḥ

2018. december 29., szombat

VADCSAPÁS

A Lélek a mindenség vadcsapása, mert a mindenséget megismerni egyedül rajta keresztül lehet. Ahogy csapását követve egy állatra rátalálhatunk, ugyanígy dicsőségre és tiszteletre lel, ki tudja ezt.

2018. december 28., péntek

TUDÁS NÉLKÜLI JÓCSELEKEDET

Ha az ember úgy távozik a világból, hogy nem látta meg saját világát, akkor az nem is segít neki. Éppen úgy, mint ahogyan az a tudás sem, amit nem tanult meg, vagy az a tett sem, amit nem tett meg. És ha valaki eme tudás nélkül cselekedett nagy jót, hát elfogy annak jutalma. Ezért egyedül a Lélek világának kell szentelődni.

2018. december 3., hétfő

FIGYELD A REAKCIÓIDAT!

Kedves barátom, szegény barátom, derék barátom! Te a világegyetem Teremtőjének kísérleti alkotása vagy. Az egész világegyetemben te vagy az egyetlen teremtmény, akinek szabad akarata van. Te vagy az egyetlen, akinek ki kell találnia, mi lesz a következő cselekedete - és miért. Mindenki más csak robot, gépezet.

Bizonyára kíváncsi vagy rá, miért van az, hogy egyesek szemlátomást szeretnek, mások szemlátomást gyűlölnek. Nos, azok egyszerűen szerető- és gyűlölőgépek.

Kimerült vagy és csüggedt. Miért is ne volnál? Természetesen kimerítő az, hogy folyton ésszerűen akarsz átlátni egy olyan világegyetemet, amelyet senki sem szánt ésszerűnek.

Körülvesznek a szeretőgépek, gyűlölőgépek, kapzsi gépek, önzetlen gépek, bátor gépek, gyáva gépek, igazmondó gépek, hazudógépek, vidám gépek, komoly gépek. Egyetlen céljuk az, hogy minden elképzelhető módon ingereljenek téged, hogy a világegyetem Teremtője megfigyelhesse a reakcióidat. Nincs bennük több érzelem vagy értelem, mint egy állóórában.

A világegyetem Teremtője ezúton kéri bocsánatodat nemcsak a próba tartamára melléd adott szeszélyes és tolakodó társaságért, hanem magának a bolygónak az ocsmány, lezüllött állapotáért is. A Teremtő úgy programozta a robotokat, hogy évmilliókon át rongálják a bolygót, hogy mire ideérsz, bűzhödt, rothadó sajtdarab legyen belőle. A Teremtő kétségbeejtő zsúfoltságról is gondoskodott, úgy programozván a robotokat, hogy tekintet nélkül az életkörülményeikre, szinte mindennél jobban áhítsák a nemi közösülést és szinte mindennél jobban imádják a csecsemőket.

Arra is programozta a robotokat, hogy könyveket, képeslapokat és újságokat írjanak neked, meg televízió- és rádióműsorokat, színdarabokat és filmeket. Dalokat is írtak neked. A világegyetem Teremtője százával találtatta ki velük a vallásokat, hogy bőven legyen miből választanod. Milliószámra ölette le őket egymással, csakis azért, hogy te elképedj. Minden elképzelhető szörnyűséget és minden elképzelhető jóságot művelnek érzéketlenül, automatikusan és szükségszerűen, csak hogy a Teremtő lássa, miként reagálsz T-E.