oldalak

2018. december 3., hétfő

FIGYELD A REAKCIÓIDAT!

Kedves barátom, szegény barátom, derék barátom! Te a világegyetem Teremtőjének kísérleti alkotása vagy. Az egész világegyetemben te vagy az egyetlen teremtmény, akinek szabad akarata van. Te vagy az egyetlen, akinek ki kell találnia, mi lesz a következő cselekedete - és miért. Mindenki más csak robot, gépezet.

Bizonyára kíváncsi vagy rá, miért van az, hogy egyesek szemlátomást szeretnek, mások szemlátomást gyűlölnek. Nos, azok egyszerűen szerető- és gyűlölőgépek.

Kimerült vagy és csüggedt. Miért is ne volnál? Természetesen kimerítő az, hogy folyton ésszerűen akarsz átlátni egy olyan világegyetemet, amelyet senki sem szánt ésszerűnek.

Körülvesznek a szeretőgépek, gyűlölőgépek, kapzsi gépek, önzetlen gépek, bátor gépek, gyáva gépek, igazmondó gépek, hazudógépek, vidám gépek, komoly gépek. Egyetlen céljuk az, hogy minden elképzelhető módon ingereljenek téged, hogy a világegyetem Teremtője megfigyelhesse a reakcióidat. Nincs bennük több érzelem vagy értelem, mint egy állóórában.

A világegyetem Teremtője ezúton kéri bocsánatodat nemcsak a próba tartamára melléd adott szeszélyes és tolakodó társaságért, hanem magának a bolygónak az ocsmány, lezüllött állapotáért is. A Teremtő úgy programozta a robotokat, hogy évmilliókon át rongálják a bolygót, hogy mire ideérsz, bűzhödt, rothadó sajtdarab legyen belőle. A Teremtő kétségbeejtő zsúfoltságról is gondoskodott, úgy programozván a robotokat, hogy tekintet nélkül az életkörülményeikre, szinte mindennél jobban áhítsák a nemi közösülést és szinte mindennél jobban imádják a csecsemőket.

Arra is programozta a robotokat, hogy könyveket, képeslapokat és újságokat írjanak neked, meg televízió- és rádióműsorokat, színdarabokat és filmeket. Dalokat is írtak neked. A világegyetem Teremtője százával találtatta ki velük a vallásokat, hogy bőven legyen miből választanod. Milliószámra ölette le őket egymással, csakis azért, hogy te elképedj. Minden elképzelhető szörnyűséget és minden elképzelhető jóságot művelnek érzéketlenül, automatikusan és szükségszerűen, csak hogy a Teremtő lássa, miként reagálsz T-E.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése