oldalak

2013. október 14., hétfő

középen maradni

Amikor visszatérünk a szellemi identitásunkhoz, elkezdjük újra felfedezni azt a képességünket, hogy nyugodtak legyünk, és tudjunk középen maradni. A szellemi tudatossággal átalakul a válaszadás energiája, erősödik az önkontroll és képesek vagyunk az elfogadásra és megértésre. Minél inkább képesek vagyunk az elfogadásra, annál gyorsabban találunk harmóniát a kapcsolatainkban. Elkezdünk spórolni az energiánkkal, takarékosabbak leszünk a gondolatainkkal és a szavainkkal.

2 megjegyzés:

  1. Névtelen13:34

    Tetszik a gondolat. Kitől származik?
    Egy dolog kérdőjeles számomra, azt írod:
    "Amikor visszatérünk a szellemi identitásunkhoz, elkezdjük újra felfedezni azt a képességünket, hogy nyugodtak legyünk, és tudjunk középen maradni."
    Magamból kiindulva, nem visszatérni vágyom a szellemi identitásomba, hanem megtalálni szeretném, ugyanis még sosem voltam ott. Úton vagyok A-ból B-be. A szellemi identitásom viszont még nem volt soha egységes, folyamatosan változik. Hol intenzíven, hol fájdalmasan, hol másoktól, de többnyire inkább saját magamtól szenvedve.

    VálaszTörlés
  2. Nasr, Seyyed Hossein: A szúfizmus hatása a tradicionális perzsa zenére - Buji Ferenc fordítása. Innen származik: http://www.bujiferenc.hu/download/flori/nasr_01.pdf
    Úton vagy A-ból B-be - írod. De A és B csak a földi valóság. Talán az emlékezet az, ami segíthet az A előtti és a B utáni felidézésére, a teljes valóság sokkal több. Mint az álom és ébrenlét tudatállapota közti különbség. Hogyan emlékezzek? Csendben. Tudatos csendben, nem kényszerű csendben

    VálaszTörlés