oldalak

2023. január 31., kedd

TAMASZIKUS ÉTELEK

A tamaszikus (tudatlanság) ételek sötétséget okozó, romboló tulajdonságokkal rendelkeznek. A bűzös, rothadó vagy mesterségesen előállított (természetes tulajdonságaitól megfosztott, de-naturált) ételek tamaszikusak. Ilyenek például a rokfort sajt, a fagyasztott élelmiszerek és a szeszes italok, valamint a marha-, borjú- és sertéshús. Ezek az ételek büszkeséget, féltékenységet, kapzsiságot és bosszúvágyat szülnek.
#YOGANANDA

 

2023. január 30., hétfő

Hangoskönyv - Yogananda: Krisztus Második Eljövetele 1. kötet - 7. rész

RADZSASZIKUS ÉTELEK

A radzsaszikus (szenvedélyt fokozó) ételek azok, amelyek az elme aktív, világi, erős és érzelmi tulajdonságait hozzák létre. Ezen ételek közé tartozik a hagyma, fokhagyma, tojás, torma, sütőtök, burgonya, savanyúságok és fűszerek, valamint a hal, a szárnyasok és a bárány.
#YOGANANDA

 

2023. január 29., vasárnap

SZATTVIKUS ÉTELEK

A szattvikus élelmiszerek közé tartoznak: gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonafélék és hüvelyesek, méz, friss tejtermékek, kókusztej, mogyoró- és mandula készítmények, valamint diófélék. Ezek az ételek nyugalmat és nemességet eredményeznek.
#YOGANANDA

 

2023. január 28., szombat

ÉTEL MINŐSÉG

Itt az ideje, hogy az ételeknek ne csak a fizikai, hanem a szellemi és a lelki hatásait is megismerjük. Az ételek háromféle lelki tulajdonsága:
SZATTVIKUS - fejleszti az erkölcsi és mentális tulajdonságokat
RADZSASZIKUS - aktív és világias tulajdonságokat fejleszt
TAMASZIKUS - növeli a sötétséget vagy a tompaság tulajdonságait.
#YOGANANDA

 

2023. január 27., péntek

KERESZTÉNY JÓGA

Keresztény Jóga /Szvámi Yogananda/ - Híd a hiteles Kereszténység és a Hindu Jóga között🟥🟧🟨🟩🟦🟪
https://sites.google.com/view/nap-rend-szer/jegyzet/tanfolyami-jegyzetek/kereszt%C3%A9ny-j%C3%B3ga
#YOGANANDA #KERESZTÉNY #KERESZTYÉN #JÓGA #KERESZTÉNYJÓGA

 

ÉTEL > KÉPESSÉGEK

Az emberi gépezet nem különbözik az autótól vagy a gőzgéptől. A mechanikus motorok hatékonysága nagymértékben függ a beléjük tankolt üzemanyagtól. Hasonlóképpen az emberi gép állapota is nagymértékben függ az ember által elfogyasztott tápláléktól. Az ételnek nagyon sok köze van olyan dolgok kialakulásához, mint a jellem, a képességek és a társadalmi szokások.
#YOGANANDA

 

2023. január 26., csütörtök

LELKIÁLLAPOT > HAJLAM

Táplálkozásunk kedvezően vagy kedvezőtlenül befolyásolja lelkiállapotunkat, és ami befolyásolja a lelkiállapotunkat, az befolyásolja a hajlamainkat is. Megfelelő ételeket kell fogyasztani ahhoz, hogy helyesen működő agyat és helyesen működő testet alkossunk. Minden ételnek van valamilyen hatása az elmére.
#YOGANANDA

 

2023. január 25., szerda

MILYEN ÉTELEKET ESZEL

A túlevés rossz. A böjt nagyon jó, mert pihenteti a gyomrot. A szemed és az egész tested magnetizálódik aszerint, hogy milyen ételeket eszel.
#YOGANANDA

 

2023. január 24., kedd

Hangoskönyv - Yogananda: Krisztus Második Eljövetele - 1. kötet - 6. rész

GYÜMÖLCSÖK

A gyümölcsök és zöldségek bőséges fogyasztása segíthet a magnetizmus kialakításában. A gyümölcsök még jobban magnetizálnak, mint a zöldségek. Tele vannak Napfénnyel és Életenergiával.
#YOGANANDA

 

2023. január 22., vasárnap

VISSZATARTJA

A túl sok keményítőt tartalmazó étel és fehérje (protein) visszatartja a mérgeket a szervezetben.
#YOGANANDA

 

2023. január 21., szombat

A SZEXUÁLIS VÁGYAT

A hús miatt túlságosan a fizikai síkra koncentrálsz, és hajlamos vagy fizikai társakat vonzani a spirituálisak helyett. A hús a szexuális vágyat is túlságosan fokozza.
#YOGANANDA

 

2023. január 20., péntek

MAGNETIZMUS

Ha belül tiszta vagy, akkor az összes energiád megjelenhet a szemed, az arcod és a tested révén. Figyelned kell az étrendedre. A nyers ételek magnetizmust termelnek.
#YOGANANDA

 

2023. január 19., csütörtök

MAGNETIZMUS

Ahhoz, hogy magnetizmussal rendelkezz, tartsd távol a testedet a mérgektől. Ha a tested tele van mérgekkel, energiáid többé-kevésbé le vannak kötve.
#YOGANANDA
www.naprendszer.com

 

2023. január 18., szerda

NYUGTON TARTJÁK AZ ELMÉT

Az étel önmagában nem képes gyógyítani, a természetes ételek közvetve egészséget teremtenek azáltal, hogy nyugton tartják az elmét, és így lehetővé teszik az Életenergia akadálytalan áramlását.
#YOGANANDA
www.naprendszer.com

 

2023. január 17., kedd

A HÚS

A hús, amely megtartja a haldokló állat fájdalmának, félelmének és dühének rezgéseit, valamint az eredeti természetüktől elváltoztatott (de-naturált) ételek, irritálják és zavarják az elme egyensúlyát, amely ezzel megfosztódik születési jogától, hogy az Életenergiát a test bármely részének gyógyítására irányítsa.
#YOGANANDA
www.naprendszer.com

 

2023. január 16., hétfő

Hangoskönyv - Yogananda: Krisztus Második Eljövetele - 1. kötet - 5. rész

AZ ÉLETENERGIA AKADÁLYTALAN ÁREAMLÁSÁT A SZERVEZETEDBEN

Az olyan természetes élelmiszerek, mint a nyers gyümölcsök, zöldségek és diófélék harmonikus és erősítő hatással vannak az elmére, és lehetővé teszik az Életenergia akadálytalan áramlását a szervezetben.
#YOGANANDA
www.naprendszer.com

 

2023. január 14., szombat

MINDEN SEJT

Minden sejt, beleértve az általunk elfogyasztott ételben lévő sejteket is, rejtett intelligenciával rendelkezik, és képes befolyásolni elménket és agysejtjeinket.
#YOGANANDA
www.naprendszer.com

 

2023. január 13., péntek

ISTENT

Tedd Istent, ne pedig az ételt a vallásoddá. Sok fanatikus csak legyengíti a szervezetét azzal, hogy túlzottan függ a táplálkozási elvektől.
#YOGANANDA
www.naprendszer.com

 

2023. január 12., csütörtök

NEM-RAGASZKODÁS

Meg kell találnunk az egyensúlyt a külső dolgokhoz való nem-ragaszkodás és a jelen valóságunkkal való ésszerű törődés között.
#YOGANANDA
ww.naprendszer.com

 

2023. január 11., szerda

FERTŐTLENÍTETT

Tartsd magad lelkileg fertőtlenített állapotban azon erős hit által, hogy: SEMMI SEM ÁRTHAT NEKEM, MINDÍG VÉDELEM ALATT ÁLLOK!
#YOGANANDA
www.naprendszer.com

 

2023. január 10., kedd

JÓ TÁRSASÁG

A mozgás, a tiszta levegő, a Napfény és a helyes táplálkozás mellett a boldog, egészséges élet szabályai közé tartoznak a szívből jövő mosoly, az alkotó tevékenység, a koncentráció, a jó jellem és a jó társaság lelki szokásai is.
#YOGANANDA
www.naprendszer.com

 

2023. január 9., hétfő

MINDEN GONDOLAT ELVETÉSÉVEL

Az alvás kedvünk szerint előidézhető háton fekve, a szemek becsukásával, a test megfeszítésével és ellazításával, valamint minden gondolat elvetésével. Próbáld ki ezt addig, amíg meg nem tanulsz akaratod szerint elaludni, álmodni.
#YOGANANDA
www.naprendszer.com

 

2023. január 8., vasárnap

Hangoskönyv - Yogananda: Krisztus Második Eljövetele - 1. kötet - 4. rész

ÁLLANDÓ EGÉSZSÉG

Sokan nem tudják, hogy az állandó egészség ezektől függ:
- megfelelő étkezés
- kevesebb evés
- böjtölés
- a létfontosságú anyagok megőrzése
- megfelelő energetizáló-gyakorlatok önellenőrzéssel
- friss levegő és Nap-fürdő
- jól működő kiválasztó rendszer
- helyes gondolatok és vidámság
- nyugodt meditáció.

#YOGANANDA
www.naprendszer.com

 

2023. január 7., szombat

NAPFÉNNYEL FELMELEGÍTETT

A napfénnyel felmelegített vagy ultraibolya-sugárral telített vízben való fürdés nagyon előnyös. Az egész test erőteljes és gyors átdörzsölése fürdés előtt tenyérrel életerőt generál és nagyon jótékony hatású.
#Yogananda

 

2023. január 5., csütörtök

1-TŐL 12-IG SZÁMOLVA

Minden nap séta közben lassan lélegezz be, 1-től 12-ig számolva. Tartsa bent a levegőt tizenkét számolásig, majd lélegezz ki, miközben 1-től 12-ig számolsz. Ezt minden alkalommal, amikor sétálni mész, végezd el huszonnégyszer.
#YOGANANDA

 

2023. január 4., szerda

UGRÁLJ FEL S ALÁ!

Ha nincs időd sétálni, nyisd ki az ablakokat, és hagyd, hogy életadó barátod, a Napfény rád áradjon, és mindenhol megfürösszön. Ha félsz a megfázástól, ugrálj fel-alá, hogy melegen maradj, de minden reggel fürödj a napsugarak óceánjában, amelyet Isten teremtett neked.
#YOGANANDA

 

2023. január 3., kedd

2023. január 2., hétfő

AMIKOR A NAP SÜT

Amikor a Nap süt, minden mosolyogni látszik az aranyló sugarak fényében. A Napfényre és az ultraibolya sugárzású fürdőkre azért van szükség, hogy a szöveteket és a pórusokat életadó energiával töltsük fel.
#YOGANANDA