oldalak

2021. március 2., kedd

BÁNAT

 Az eső szétszórja a szilvavirág-szirmokat
Könnycseppekkel borítja be a földet.
Legjobb, ha menedéket keresel,
És megvárod, amíg kiderül.


Amikor ránk telepszik a bánat, keserűsége benedvez mindent. A bölcsek szerint az élet illúzió, de elbánik ez a gondolat a mérgekkel? Szomorkodjunk csak... igazán emberi érzelem. Miután elértük a megvilágosodást, és felismertük, hogy az élet csak álom, a bánat és a boldogság hamarosan úgyis elhagynak.

A legnagyobb szomorúság az életben, ha másokat látunk szenvedni. A saját nyomorunk nem olyan nehéz, mint nézni a többieket, ahogy vergődnek a sors roppant markában. A magunk gondjait könnyebben viseljük, mert tudjuk, hogy vannak egyéb lehetőségeink - beleértve a legvégsőt is... Ám, az fáj a legjobban, ha nem tehetünk semmit másokért. A legnagyobb bánat szeretteink tehetetlen szenvedését nézni.

Amikor szomorú helyzetbe kerülünk, a legjobb, ha megőrizzük erőnket. Változtathatunk a dolgokon, ha meglátogatunk más embereket, más helyeket, vagy - ha minden más csődöt mond - hozzáállásunkat megváltoztatva átvesszük a kezdeményezést. A szomorúság múlékony, mint bármi más. Ha el akarjuk téríteni, csak változtassuk meg az összefüggéseket, és hagyjuk visszatérni a Tao szárnyai alá.

#TENGMINGTAO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése