oldalak

2021. június 9., szerda

ELLAZULÁS

 

 
Az ellazulás
Teljes nyugalom.

Amikor teljesen ellazulsz, teljes a csend. Egyetlen gondolat nem hatol az elmébe, egyetlen probléma nem törhet fel a testből, egyetlen emlék nem ragadja meg a szellemet. Minden meditáció erről a mindent elsöprő nyugalomról szól valójában. Az elme semleges csendje megújítja a megfáradt lelket, és ez a regeneráció.

Még ha nem is követsz egy formális meditációs programot, akkor is jót tesz, ha nyugodtan üldögélsz egy ideig minden nap. Ez a pihenés éppen olyan rendszeres lehet, mint a mindennapos alvás. Ha már képes vagy csendben ülni, és teljesen ellazulni, akkor voltaképpen már meditálsz is. A különféle, bonyolultabbnál bonyolultabb módszerek és vizualizációk azért léteznek, mert az emberek képtelenek magukat ebbe a rendkívül egyszerű ellazult állapotba juttatni. Elméjük állandóan csörtet, testük egyensúlytalan, és nyakukban hordják a nap aggodalmait. Nem képesek elengedni, ezért szükségük van egy formális eljárásra. Ha viszont képes vagy csak egyszerűen leülni, és kiüresíteni magadat, akkor csodálatos csendet és mély, elégedettséget hozó békességet érezhetsz.

Meg kell próbálnunk rendszeresen előidézni egy ellazult állapotot. Ennek egyszerű oka, hogy a relaxáció felfrissít, megtisztít minket, és mélységes derűt ad. Ez nem egy szertartás. Nem vallásos kötelezettség. Hanem csodálatos állapot a problémáinktól távol. Elérve, természetes állapotunkban lebeghetünk.

TENG MING-TAO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése