oldalak

2021. február 8., hétfő

AGGOD - ALOM

Az aggodalom az együttérzést
Akadályozó ragaszkodás.

Az aggodalom igen burjánzónak tűnő probléma. Talán a túlfejlett civilizációnk természetének köszönhető, talán saját spirituális degenerációnk mértéke. Akármi is a forrása, világos, hogy haszontalan. Az érzelmek rákfenéje - kényszeressé bomlott törődés. Felemészt testet és lelket.

Helytelen azt mondani, „ne gondolj rá". Ettől csak jobban aggódsz. Sokkal jobb, ha járod az utad, és megváltoztatod, amit lehet. A többi feloldandó az együttérzésben. Itt, az immunbeteg gyermekek, a rasszizmus, a gazdasági egyenlőtlenségek, a személyes erőszak, a nemzetközi konfliktusok világában lehetetlen mindenki bajával törődni. Elég, ha magunkra vigyázunk, és teszünk valami jót azokkal, akikkel találkozunk. Ez az együttérzés, és még akkor is gyakorolhatjuk, ha látszólag esélytelen a helyzetünk.

Ha problémával találkozol, segíts, ha módodban áll. Miután cselekedtél, vonulj vissza, és ne aggódj miatta. Lépj tovább, anélkül, hogy egy szót ejtenél róla bárkinek. Ezután már nincs aggodalom, mert az a tettek között nem képes megtelepedni.

#TENGMINGTAO

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése