oldalak

2021. február 21., vasárnap

NON - KONFORMITÁS

A világ káprázatos,
Csak egyedül én vagyok szürke,
Mások eredményekért küzdenek,
Csak én járom egymagam az utam.

A Tao követői nonkonformisták. A konzervatívok helytelennek, antiszociálisnak, felelőtlennek, érthetetlennek, mértéktelennek, néha botrányosnak ítélik a viselkedésünket. Hallunk néha más hangokat, válaszokat a belső sürgetésre. Nem érdekelnek a társadalmi normák, csak a Tao követésével törődünk. Nem számít, ha senki nem ért meg, mivel az táplál, amit a legtöbb ember nem is érzékel. Az önfejlesztés egyik legfontosabb célja a felébredés erre a belső sürgetésre, továbbá a spirituális impulzusok megkülönböztetése a puszta ösztöniektől.

Mindannyiunkban sok hang szól, sok személyiség lakik, sokféle törekvés és hajlam próbál megmutatkozni. A megkülönböztetésük képessége, valamint az összes hang elhallgattatásának fortélya, hogy a Tao hangját hallhassuk, kötelező, ha el akarjuk érni ezt a létállapotot. Amint valaki megérinti az igazi Taót, eloszlanak a kételyei, és a többiek mormogása már nem hat rá. Az ember annyira jól érzi magát, mint az anyja hasában.

Minél inkább a Taóban jár, annál jobban érdekli az öntökéletesítés. Ami számít, az állandó gyakorlás, együttlét a Taoval. Ez egy magányos ösvény. Vannak még, akik követik, de nem mindig lehetséges a találkozás velük. Ezért a tanítványnak egyrészt elég érzékenynek kell lennie, hogy meghallja a hívást, másrészt elég erősnek, hogy egyedül járja az útját.

#TENGMINGTAO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése