oldalak

2021. február 12., péntek

ÁLL - HAT - ATOSSÁG

Láthatatlan vonalak.
A halász a hálóját foltozza,
És a halakat szinte már meg is fogta.

Ha a halász lyukas hálóval hajózik ki, hiába fárad. A felkészülés része a küldetésének. Ha viszont rendben tartja a hálóját, a hajóját, tanulmányozza a halak és a vizek tulajdonságait, akkor a halászat merő formaság. A halak szinte maguktól vonulnak a hálójába, mintha láthatatlan vonalak vezetnék őket.

Amikor látszatra semmi biztató nem történik velünk, fontos, hogy emlékezzünk erre a kitartásra. Ha a munka fáradságos, a háztartás mindennapos nyűg, a céljaink a távol homályába veszhetnek. De tartsunk ki, és mindenekelőtt, készüljünk! Ezáltal egyenletes iramban közeledhetünk a céljainkhoz, és rázós, fenyegető időkben is fenntarthatjuk hitünket.

Az állhatatosság megízleléséhez érettség és tapasztalat szükséges. Gyakorolnunk kell a türelmet, a tervezést és az időzítést. Összegyűjtjük az erőforrásainkat, még ha a körülmények látszatra ellenünk hatnak is. Nem hanyagolunk el semmit, amit mozgásba lendítettünk. Ha jó és rossz időben egyaránt tápláljuk a terveinket, végül sikerre visszük őket éppen úgy, ahogy a halak is megtalálják a halász hálóját.

#TENGMINGTAO

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése