oldalak

2021. május 22., szombat

ELHATÁROZÁS

Száműzd a kétségeket.
Válaszd az erőt.
Őrizd az elhatározást.
Számíts a halálra.

Dönts ma. Ezen a helyen. Ezen a napon. Tudatosítsd, hogy minden tetted számít, ne habozz beteljesíteni a sorsod. Ne valami fura könyvben vázolt sorsot kövess - teremtsd meg a sajátod.

Az elhatározás, hogy járod a magad útját, a legnagyobb vagyonod. Nélküle meghalsz. A halált el nem kerülheted úgyse, de ne hagyd, hogy akaratod vesztébe halj bele, hanem csak ha lejárt az időd. Amíg tudsz, menj előre, a képzeleteddel bírd le az élet gyötrelmeit. Győzd le az akadályokat, és valósítsd meg, amit elképzelsz.

Fel nem fogható boldogságot ismerhetsz meg. Megtudod, milyen, amikor a szívednek legkedvesebbet a szemed előtt vágják le. Fogadd el azt is. Ez az emberi lét természete, és nincs idő, hogy tündérmesékkel és a fantazmagóriák körébe tartozó magyarázatokkal kipárnázd ezt a tényt. Az életed napról napra huszonnégy órányit rövidül. Az idő értéke, amely rendelkezésedre áll, hogy elérj valamit, egyre nő. Valósíts meg mindent, amit akarsz az életben, majd engedd el az akaratot a halálod pillanatában. Az életed műalkotás, ami meghal, amikor meghalsz. Engedd el, add fel az egyéniségedet, és ezzel végül teljesen eggyé válsz a Taóval.

S addig, amíg el nem érkezik ez a pillanat, keményen, eltökélten írd tovább életed verseskötetét.

TENG MING-TAO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése