oldalak

2021. május 14., péntek

LELEMÉNY

 

Nehéz időkben nézz tükörbe:
Megláthatod az okot és a megoldást is.

Ha rád jár a rúd, kérdezd meg, vajon mivel vontad magadra a balszerencsét. Ha a nehézség, amibe kerültél azoknak az eseményeknek az előreláthatatlan következménye, amiket magad indítottál el, akkor tanulnod kell az elkövetett hibákból, és meg kell találnod a javítás lehetséges módjait. Ha a nehézség valamilyen jellembeli fogyaték eredménye, akkor tedd helyre a dolgokat, majd az elemi hibát gyökerestül pusztítsd el.

Mindebben az a csodálatos, hogy a problémák megoldásához szükséges lelemény és erő is bennünk van. Amikor a versengő sportolókat nézzük, akik még saját rekordjukat is túlszárnyalják, gyakran mondjuk, hogy sikerült nagyon mélyre merülniük önmagukba, és a felszínre hozni valami rendkívülit. Amikor az ütközéseink javát éljük, hasonlóan kell cselekednünk. Mélyen magunkból fel kell emelnünk képességeink legjavát ahhoz, hogy átlendülhessünk az akadályokon. Ez az önfejlesztésbeli erőfeszítéseink egyik visszaigazoló megnyilvánulása.

Amikor problémával találkozunk, megvan minden erőnk, hogy kezeljük. Ha legyőzzük, növekszik az önbizalmunk és képességünk a jövőbeni problémák kezeléséhez. Ezért bátran nézz szembe az élettel. Folytasd a gyakorlást, menj a nehézségek elébe, és gyűjtögesd a lendületet, amit a siker nyújt neked.

TENG MING-TAO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése