oldalak

2021. május 25., kedd

REJTŐZKÖDÉS

 

Titkold, amit tudsz.
Rejtsd el a tehetséged.
Takard el a fényed.
Várj, amíg eljön a te időd.


Amikor már gyakorlottan követed a Taót, rejtsd el a képességeidet. Titokban gyűjtögesd a rendkívüli tudást, fejleszd rendkívüli képességeidet, de őrizd meg egyszerű megjelenésed.

Óriási bölcsesség rejlik a feltűnés kerülésében. Ne kérkedj, ne próbálj semmit erőd felett. Ne hagyd, hogy egyensúlyodat veszítsd, mielőtt teljesen elsajátítottál egy művészetet. Ily módon nem várják el tőled, hogy a képességeidet mások javára használd, hacsak magad nem vállalkozol erre. Nem sértődnek meg rád, és jellemed mélységeit sem ítélik meg. Amikor tudod, hogyan rejtőzz, elkerülöd mások figyelmét és gúnyolódását, de megtartod a meglepetés stratégiai előnyét. Erre nem a magad személyes haszna miatt van szükség, hanem hogy jól kezelhesd önmagad és a képességeidet.

A tudás és a képesség semlegesek. Arra valók, hogy használjuk őket. Ennyi az egész. A mesteri tudás nem párna, amivel az énképünket tömködjük. Ne hagyjuk, hogy a tudásunk szerint beskatulyázzanak. Sokkal jobb, ha egyszerűségre törekszünk, és felszabadítjuk magunkat a szűk identitás-klisék alól.
 
TENG MING-TAO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése