oldalak

2021. május 20., csütörtök

KÖZÉPPONT

 

Egy bimbótól csak ígéret.
Aztán egy finom nyitás....
S ím buján virágzik, illatozik
A középpont kiteljesedik.

Az igazi szépség belülről fakad. Vegyünk például egy virágot. Kezdetben még csak bimbó. Még nem mutatja szépségét a világnak, nem vonz méheket és pillangókat, még nem változhat gyümölccsé. Csak amikor megnyílik, mutatja meg szépségét a középpontban. Ott összpontosul tökéletes finomsága, aromája, s az édes nektár. Hasonlóképp a te egyedi szépséged is belülről ered.

A bennünket övező fénynek semmi köze a külsőnkhöz vagy a foglalkozásunkhoz. Különleges képességeink egy belső forrásból jönnek. Figyeljünk oda, hogy természetesen és könnyedén nyíljunk és virágozzunk, a központból kiindulva. Onnan ered minden titok és rejtély, és jó, ha hagyjuk a saját ritmusában kibontakozni.

Ahogyan egy virág átmegy különböző fázisokon - rügyezik, virágzik, beporzódik, elhervad, gyümölcsöt érlel, elhullik - mi is mind átmegyünk különféle fázisokon a bölcsőtől a sírig. S közben nem maradunk ugyanolyanok, változunk és növekedünk. Egyéniségünk kibontakozik, és virágba borul. Ám, ha nem érjük el a középpontot, és nem tartjuk magunkat a fejlődéshez, sosem érhetjük el életünkben a valódi függetlenséget.

TENG MING-TAO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése