oldalak

2021. augusztus 9., hétfő

BEHÓDOLÁS


Szokatlan az eső ilyenkor
Lemossa a hercegi fákról a koronákat.
Kopott eresz alatt zsúfolódó
Meghökkent utazók kérdik, miért.

A Tao követői sokat kapnak abból, hogy az évszakok ciklusaival összhangban cselekszenek. Még tudományágat is létrehoztak az események alakulásának tanulmányozásához. Néhányan olyan magas szintre jutottak, hogy életüket már-már mágikusnak tekinthetjük. Ám, amikor a dolgok másképp alakulnak, még ezek a bölcsek is meglepődnek.

Ugyanez a helyzet az adott évszakban szokatlan esővel. Nyáron forróságot várunk, ez a nap mégis olyan, mintha tél derekát írnánk. Mi mást tehetnénk, minthogy elfogadjuk? A ciklusok követése nem azt jelenti, hogy pontosan és rendszeresen elvárhatjuk az eseményeket. A tényleges körülmények mindig kívül maradnak a teljes irányításon. A természet nem az emberi elméletek szerint működik. Sokkal inkább a természetelemző tudományaink állnak még távol a tökéletestől.

A Tao követője mindig rugalmas, és alkalmazkodik a tényekhez. Még ha személyesen vágyik is valamit tenni, és megkezdte az előkészületeket, meghajol a természet akarata előtt. Annak tudása, hogyan tegyük félre a személyes törekvéseinket, hogy betöltsük az idők rendelését, egyike a legnagyszerűbb képességeknek.

TENG MING-TAO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése